Gepost op

Hello June!

Sweet dreams

7 juni 2020 – Zou een tekening van een dromenvanger net zo werken als een echte? Ik hoop het stiekem wel! Slaap lekker alvast en droom fijn! 💤 ⭐

Het tekenen van de dromenvanger deed ik in het vliegtuig

Dromenvanger

6 juni 2020 – Tegenwoordig kennen we allemaal wel deze gezellige ronde decoraties van haakwerk of grof macrame. Maar weet je eigenlijk waar ze voor bedoeld zijn ⁉️ Sommige mensen geloven dat de hemel vol zit met fijne en kwade dromen. Als je gaat slapen met een dromenvanger vangt het web jouw leuke dromen. Vervelende glippen door de gaten en worden bij je weggehouden. 😅 Via de touwtjes of veertjes aan het eind vallen de mooiste dromen op je kussen – en dus op jou! 😇


Geloof jij in dromenvangers? ⭐

dromenvanger tekening

Waar droom jij van?

3 juni 2020 – Wat dromen precies zijn en waar dromen voor dienen weet de wetenschap nog niet. 💤 Wel lijkt het er op dat je hersenen tijdens je slaap iets proberen te verwerken wat je die dag of de dagen ervoor hebt meegemaakt. Wist je dat een droom een aantal seconden kan duren of soms wel 20 tot 30 minuten kan aanhouden? Gemiddeld dromen we drie tot vijf keer per nacht maar de meeste dromen worden vrijwel onmiddellijk vergeten

Droom jij over een nieuwe baan? Over een mooi huis en een nieuwe liefde? Of word je wakker zonder je ook maar iets te herinneren? 😴

Bedenken van nieuwe tekeningen

2 juni 2020 – Als het tijd is om naar bed te gaan begint mijn creatieve brein vaak overuren te draaien. 👩‍💻 Het lijkt net alsof mijn lichaam en geest nog wat extra’s proberen in te halen voordat ik in slaap ‘mag’ vallen. Ideeën voor nieuwe tekeningen komen dan ook vaak in de avond opborrelen. 💬 De ene keer schrijf ik mijn ideeën of to do’s op voordat ik ga slapen✍🏻, de andere keer probeer ik ze tot in de ochtend te onthouden. Als ik iets nieuws wil tekenen ga ik mijn lijstje af en start ik met wat die keer goed voelt. ♡

Deze tekening van de waterval zat nog niet echt in mijn hoofd voordat ik ging slapen… pas de volgende ochtend kwam ik er mee. De avond ervoor probeerde ik me tijdens een ‘visualisatie-meditatie’ een betoverende en rustige plek voor te stellen met veel water. 🌊 De dagen ervoor had ik tekeningen van sterren gemaakt, dus behalve water zag ik ook sterren in het water en uit de waterval komen. ✨

Eens in de zoveel tijd doe ik voor het slapen zo’n ‘visualisatie-meditatie’. Er zijn verschillende soorten bekend van deze vorm. Sommige mensen geloven dat je door de kracht van verbeelding bepaalde doelen kunt bereiken. Het is vooral bekend bij sporters: als je de overwinning voor je kunt zien heb je hem al bijna binnen. 🏅 De meditatie die ik meestal doe voor het slapen gaan is de versie waarbij ik me voorstel dat ik ergens anders ben. 🏝️ Zo probeer ik te ontspannen en een vakantiegevoel te creëren. De ene keer bevind ik me op het strand, de andere keer in een sereen bos. 🌳🌳🌳 Even terug naar de tekening: heb jij wel eens een waterval in het echt gezien? 🏞️ 

sterren waterval

Geef een reactie